Havi nettó 400 ezer forintért sem sütnek lángost a Balatonon

Végigturnéztuk a fél Balatont azért, hogy fény derítsünk két kérdésre. Az egyik az, hogy valóban kevesebb-e a vendég mint 2020-ban volt. A másik, hogy tényleg olyan nehéz-e évek óta szakképzett munkaerőt találni a Balatonon.

Megjegyzés

 • Anikó Dézsi
  Anikó Dézsi2 órája

  Az a baj kedves Balatoni vendéglátósok hogy meg kellet volna becsülni a munka vállalókat! Nem ajtót mutatni nekik! Most meg sír a szátok!? Ti még 2021-évben is havi 20- ezer forinttal szúrnátok ki a munka vállalók szemét! Elégedjen meg azzal is ugye!? El mentek ti a jó A............ba!!!!!!!

 • Márti
  Márti2 napja

  1998-99-ben dolgoztam Balcsin egy étteremben. A tulajdonos vendéglátó családba született, igazi profi volt. Ő már akkor árulta az ingatlanjait, és mondta, hogy a Balatonnak vége!

 • Attila Rigó
  Attila Rigó3 napja

  Most rabasztatok vállalkozók!! Eddig ti xopattatik minket évtizedekig most rajtunk melosokon a sor... Álljatok be csak lángos sütni 60 Celsius fokba... Eddig rajtunk gazdagodtak meg... Hoppp- kopppppppp!!!!!

 • Bulgar Chris
  Bulgar Chris3 napja

  Ez csak annyit jelent, hogy sz@rt se ér a forintunk.

 • Pinczehelyi Nora
  Pinczehelyi Nora3 napja

  🤔Szuper lenne egyszer a vendéglátós munkavállalók és "nem vállalók" oldalát megmutatni. Plusz, megkérdezni az ott dolgozókat a szezon végén. 🙏please

 • Csaba Fenyő
  Csaba Fenyő4 napja

  Hoppá ! "Momentum Cseh katalinék mert senki se gondolja hogy egyedul csinalta ott van a férje Berg Daniel ő a Momentum esze..Hiteltelenek hazugok "Ojbán elllopja az összes unios pénzt elöletek" teli pofaval ez a szlogenjuk, erre kiderül, hogy ők is nyernek unios pályázatokat 4, 5 milliard összforintnyit ceges manipulaciokkal kijatszva amit vizsgál már a GVH is es ugy nez ki az unios lopás és korrupcio elleni bizotság is fogja..Olaf"

 • Menyhert Kakucs
  Menyhert Kakucs4 napja

  Mivan rájöttek a munkavállalók hogy évtizedekig 3x kevesebbért dolgoztak rabszolga módjára?😅🤣 Az emberek tájékozódása miatt a vállalkozóknak meg úgy tűnik igen csak összedőlt a kizsákmányoló rendszerük, és nem tudnak havi 200as fizut adva majd 800-900.ezret kaszálni 1/1 melóson. Borzasztó idők lehetnek ezek nekik....😉, úgy látszik hogy a végén még megkell fizessék rendesen az alkalmazottat.

 • Pál Ábel Teleki
  Pál Ábel Teleki5 napja

  Keveslik a vendégeket? Előtte évtizedekig halálra keresték magukat

 • magic moments
  magic moments6 napja

  A külföldi nem hülye..ugyanennyiert elmegy tengerpartra,nem egy putris balatonra...

 • Göncz Feri
  Göncz Feri7 napja

  Hihetetlen hogy mennyit panaszkodnak hogy nincs ember.... Tapasztalataimból kifolyólag soha többet nem vállalok munkát a balatonon! Nem úgy kéne kezelni az embereket mint valami utolsó rohadék! Napi 14 órában pörgetni a több száz lángost hekket, az embernek van elég gondja,de még ordibálni kell vele, fenyegetni stb!!! A pénzről nem is beszélve.... Nem egy ilyen helyen voltam... Érdekes Németországban teljesen megbecsülnek, mint ember, mint dolgozó. Itt is kell napi 13-14 órákat dolgozni néha. De nem gyomor ideggel kell dolgozni. És lehet szépen keresni.

 • Sándor Fagyal
  Sándor Fagyal8 napja

  Itt vagyok, sütök én lángost, fizesd ki azt a havi 1 milliót és ott is vagyok. Van itt ember csak basszátok megfizetni

 • Theking5000
  Theking50008 napja

  Szégyen ez az ország... Putri aljas emberekkel !! Innen el kel húzni minél gyorsabban akinek van egy kis esze !!

 • csaba horváth
  csaba horváth10 napja

  Fiatalok ,kik nyári munkát végeznének,már ők se hajlandók dolgozni.Amugy köszönjétek Orbán szégyenteljes, elbaltázott segélyezési politikájának!

 • Chris Bolgar
  Chris Bolgar10 napja

  Orbán szétbarmolta a hazai turizmust a kamuvírus ürügyével, mint minden mást amihez hozzányúlt. Magyar vállalkozók és munkavállalók millióit tette tönkre, miközben a multikat milliárdokkal segílyezi az adónkból.

 • Ljubica Ratkovic
  Ljubica Ratkovic11 napja

  3:25 Ha ilyen faszfej a főnök akkor meg is értem hogy senki se megy oda xd

 • Levente Horváth
  Levente Horváth11 napja

  Ezt hívják úgy hogy karma!

 • And Saa
  And Saa11 napja

  Már réges régen külön kellene adóztatni, és más járulék fizetésre kötelezni a kis vállalkozásokat, és a multikat, majd ha 400 eft nettót nem terheli 300eft járulék és a kisvállalkozás egy ember után kb 700eft bér és járulék költsége, akkor majd lesz aki lángost is fog sütni.

 • Erika György
  Erika György11 napja

  Tegnap volt egy beszélgetésem, érdekes dolgok derültek ki ...Az utóbbi időbe mást sem olvasok csak ,hogy otthon hatalmasak a fizetések, már kezdtem gondolkozni azon, hogy haza megyek ...aztán kiderült hogy hivatalosan bejelentve minimalbèrrel vannak a többi megy feketén...hoppá....😂😂😂😂

 • Erika György

  Erika György

  11 napja

  @leasthun sajnálom;( nagyon elkeserítő amúgy , hogy mennyire félrevezetik a világot az álhírekkel.

 • leasthun

  leasthun

  11 napja

  Tanusíthatom, nálam 2 hét után derült ki, ott is hagytam őket a francba. 17.000-rel így is lehúztak a végén és még nekik állt feljebb, hogy félreértés történt és üljünk le tárgyalni...

 • Mózes Kertész
  Mózes Kertész12 napja

  Nincs ki süsse a lángost? Költözzetek ki a bodegából és főzzetek kukoricát!

 • Márton Urbán
  Márton Urbán12 napja

  Sír a szájuk de a kezdőket meg elhajtják... Mert neki tapasztalt ember kell. Csináld magad akkor "főnök"...

 • Jánosné Gábor
  Jánosné Gábor12 napja

  Nem is kell a lángos , nincs benne tészta , az olaj régi . Legfeljebb nem mindegyiknek lesz új merci . :)

 • Ember Normális
  Ember Normális12 napja

  Tegyünk tisztába valamit! 300-400 Ft havonta /31nap/12-16óra: egy . Elvándorolnak a fiatalok? meg kell becsülni/fizetni őket: kettő Nincsenek külföldiek? Nehogy ezért felelőst keressetek itthon mert egy egy globális probléma, ugyanis a külföldiek óvatosabbak mint mi ezért idén még nem mennek sehova (sajnos) ez a turizmus kárára. : Három. A külföldiek és a kivándorolt fiatalok esetére csak annyit reagálnék még hogy az elmúlt 10 évben jöttek, voltak és ők is olyanok mint egy palánta ha gondozod és öntözöd a palántából szép növény lesz jó terméssel (pl: Szigliget) ha csak leszeded a termést akkor egyszer elszáradt és tönkremegy....

 • Lmand Jarkel
  Lmand Jarkel12 napja

  Egyetlen vendéglátóst,kereskedőt nem sajnálok

 • sándor martinovics
  sándor martinovics12 napja

  Előre leszögezem nem védek senkit!!!!! Melósból lettem cégtulajdonos napi 12-16 órát dolgoztam tudom milyen az a robot nettó 250-ért de emberek amikor megszünnek majd a munkahelyek gondolok itt a fejlesztésekre pl:pizza gyártó gép vagy lángos gyártó gép vagy önkiszolgáló étterem akkor már nem fog kelleni munkaerő és akkor mi lessz??????? 150-ért is el mennének az emberek dolgozni csak tudjon haza vinni kenyeret és fizesse a csekkeket

 • Géza Szabó

  Géza Szabó

  12 napja

  Igen, de ha kevesebb lesz a munkaerő a robotok miatt, akkor te is örűlni fogsz, ha véletlenűl betéved hozzád egy-két ember! Tudod a robotok nem igazán járnak vendéglőkben és fizetni sem szoktak!

 • József Horváth
  József Horváth12 napja

  Havi 300 -400 órát kell érte dolgozni .

 • László Unyi
  László Unyi13 napja

  Hát mindjárt elsirom magam! Szegény szerencsétlen ágrolszakadt vállalkozók!

 • csaba19870221
  csaba1987022113 napja

  Várjál. Jön a 4. hullám.

 • z l
  z l13 napja

  Hasonló ahhoz mikor a taxisok sirását hallgatjuk.

 • Gábor Kalmár
  Gábor Kalmár13 napja

  Ha nincs jelentkező akkor miért nem sütöd magad a lángosodat? "magad uram ha szolgád nincs"

 • Gizella Borsos
  Gizella Borsos13 napja

  Ja de ti becsuletesen bantatok a bolgozokal lesz meg olcso ingatlan a balatonon.

 • Janos Varga
  Janos Varga13 napja

  Persze 16-18 orat. Amugy meg a 400 az mennyi 1200 euro ? Az egy munkanelkuli penze is alig mondjuk osztrakoknal. Akinek esze van az nem "magyarkodik" megmondja, hogy vagy megadja azt amit az osztrak vagy bekaphatja. Meg mi az, hogy "zsarolas" ez ugy hivjak PIAC hulye ez az ember nem kilo liszt azt ha nem becsulod az beint es mehetsz a fenebe. Ez a kapitalizmus, ezt teszettek kerni. En mar 7 szamjegyben gondolkodom regota, vagy nem forint, de euro. Pont nem erdekel,ha nem tudja megoldani zarjon be. Matematikaban ez "liminacios eljarasnak" hivjak, gazdasagban meg ez a "lathatatlan kez". Minden cegnek ra kell jonni, hogy kinyilt meg a parasztnak is a szeme, mar nem a fillerekert barmit korszak gyermekei szaladgalnak, hanem az uj vilage, akik nem csak fenykeprol akarnak uj autot latni ami nem suzuki. Szakepzett es dolgozni tudo munakero minden vallalkozas legnagyobb tokeje. Jo reggelt kivanok. Tetszenek ebredni ?

 • X O
  X O14 napja

  Tomika, nem kell felháborodni Facebookon a vendéghiány miatt. Szlovéniában 5 napot el lehet tölteni annyi pénzért, amiért 2 éjszakát kapsz a bokáig érő tócsa partján. Talán esetleg az egész magyar turisztikai szektort kéne szembesíteni azzal, hogy színvonalon alul - árértéken felül teljesít a magyar vendéglátás java.

 • Kruncy Kruncy
  Kruncy Kruncy14 napja

  Munka vállaló zsarolja a munkáltatót :D Vissza nyalt a fagyi.... végre... sajnos rengeteg helyen ez még mindig nem igy van... nem tetszik a pofád.. nem akarsz robot lenni nem akarsz napi 12 órát dolgozni, menj a faszba... ezen kellene túllépni.. a vendéglátásra ugyan az jellemző mint az eü-re... lehetetlen beosztások lehetetlen munkaidő és elvárások az egekbe... tudj mindent mindig..

 • Ferenc Csevi
  Ferenc Csevi14 napja

  Ez az ország úgy elvan kúrva ha holnaptól 500ezer a minimálbér akkor gyorsan 2000ft lesz a kenyér hatalmas külömbség a bér és ár arányok között ausztriaban vásárolok be olcsóbban és a virsli nem szójából van lesz itt még szarabb is

 • Lajos Gencsy
  Lajos Gencsy14 napja

  Hát... Úgy kb ennyi. Meg már külföldön olcsóbb nyaralni mint itthon. Meg van az a réteg is, hogy már csakazért se megy sehová. Vettek otthonra egy medencét és szépen elvannak. + az állam is feji a népet minden irányból. Úgy hogy , inkább hagyjuk az egészet a francba. Majd szeptemberben újra lezárnak mindent, és az lesz még csak dúrva. Mindenkinek. Sok család megélhetése tönkremegy.

 • Tamás Fehér
  Tamás Fehér15 napja

  Vendéglátósnak tanultam, és dolgoztam, de 4 hónap elég is volt. Mentem inkább gyárba. Sokan le szólják, de néha már sokkal jobban fizet egy kettő, mint a vendéglátás ahol reggeltől estig ott vagy. De ez szabadság nagyon igaz, azok jobban szívnak akik minimum 20-at kapják. Van különbség a 20 és 25-30 nap közt. Akinek 20 van, szinte alig tudja be osztani, főleg ha ki adják év elején a sok napot.

 • Sandor Gera
  Sandor Gera15 napja

  Ja , havi 400 órával keresnek 400 ezret , kamu bejelentéssel , semmi táppénz , stb...stb...stb...ojan helyek is ahol naponta közel egy milla bejön .....már ez nem pont a balcsi, amire gondolok, de ez a jellemző ,ez a mentalitás 😉🤗

 • Norbert Molnár
  Norbert Molnár15 napja

  Személy szerint 94-98 a Gundelba jártam kitanultam szakács és felszolgáló a szakmám! Az életben nem dolgoznék ezeknek a kutyáknak!🕳️

 • Gábor Domonkos
  Gábor Domonkos15 napja

  Bárcsak lenne 25-30nap szabadságom egy évre....

 • Ayhan Amtrak
  Ayhan Amtrak15 napja

  Emberek FIGYELEM!!!! Milánó, Velence, Mallorca, Korfu, Repjegyek már 7.000-12.000 Ft között és azért ezek a helyek nem putri Balaton. De ha valaki Északra menne nyáron akkor 5000 pénz Londonba. Akkor ha itt elköltöd azt a rengeteg pénzt a Balatonon és nem is vagy elégedet. Nem mennél inkább Mediterrán Országba ahol új ételek italok tengerpart és kb ilyen vagy olcsobb árak fogadnak???? Dehogy nem, tessék világot látni ne csak a leharcolt balatont kb sok embernek többe kerül az üzemanyaga a kocsiba főleg most 460Ft ár mellet mint egy repülő jegy oda vissza árban mert ezek az összegek bizony a vissza utat is tartalmazzák...

 • Judit Mardula
  Judit Mardula15 napja

  Baloldal szerint munkanélküliség es mélyszegénység van😀😀😀😀😀

 • man byebye
  man byebye15 napja

  Áj be és csináld ha nem tudsz fizetni másnak vagy büdös a fizikai munka ha nem gyözöd ne válalj annyit!

 • shon mcdunne
  shon mcdunne15 napja

  tessek mondani miert susson valaki 300-400 ezerert langost amikor 40 millioba kerul 1szaros panel Bp-en....... a Balcsinal 100 000 000 milliokba barhol 1csaladi haz ......en 350 ezret keresek 5 nappal keves tuloraval ........valamikor Gyurcsany miatt jottem el most meg Orban miatt nem megyek.

 • Hercules
  Hercules15 napja

  Nettó 400 ezer. Na persze. Sokan ígérgetnek aztán semmi nem valósul meg belőle sajnos :(

 • Willy
  Willy15 napja

  Vegyétek figyelembe ,, A BALATON NEM NYARALÒHELY 365 napbol 20-25 nap ,nem kellene eröltetni ,csónakázó, pecázó tó ..az itteni idöjárás nem alkalmas komoly nyaralóhelynek..!

 • Szabó Gábor
  Szabó Gábor15 napja

  Gyerekek csórók vagyunk azért nem megyünk a Balcsira :D

 • Ádám Döbrösi
  Ádám Döbrösi16 napja

  Rakjunk tisztaba itt par dolgot!Azert a havi 3-400ezer ft-ert azt varjatok el hogy minden nap dolgozzon a szakacs reggel 9-tol este 11ig,mert hat ugye hiaba zarsz be 22kor,ossze is kell takaritani!400ezer osztva 30-cal az 13ezer ft!Igy jon ki a havi 3-4 kilo!Arrol nem is beszelve h sok helyen,se mosogato,se konyhai kisegito igy azt is mind a szaki csinalja!😉 Bejelentes szakmai minimalberre (130 korul van most ha jol tudom) napi 8 ora!Nalunk Vas megyeben 15-20 ezret kap a szakacs egy napra,joval kulturaltabb korulmenyek kozott es akk otthon alszik minden nap,de ha el akar utazni akk kimegy tirolba -akar nyaron is- es keres 700-1 millioig zimmerstundes rendszerben,ami azt jelenti h delelott 4 ora munka,haza pihi,majd vacsira vissza 4 ora munka,tehat napi 8!!!! ora,nem 16 es annyira van bejelentve amennyit dolgozik +heti 1 szabadnap,+ urlaubsgeld, Weihnachtsgeld,adovisszaterites!Szarhazi rohadekok,evtizedeken keresztul kisemmiztetek a szakacsokat,pincereket most meg rinyaltok mint egy kva!Megerdemlitek a sorsotokat!A kapzsisag karmaja vissza utott!

 • Imre Boczor
  Imre Boczor16 napja

  Álljon be, és süsse ő! Vagy dolgozni nem akar?

 • Csaba Rus
  Csaba Rus16 napja

  Mekkora gond ez a 350 nettó úgy hogy egy kurva albérlet 12, 150, 200... De ha már van dolgozótok a cégnél akkor azonnal dolgozzon 120. 000.-ért heti-hetet 0-24ben....kapjátok az agyatokhoz ti is ha szar a bódé akkor le kell menni gyárba ott nem lesz anyagi gondoltok mert stabilanlesz szar... Majd megszokjátok

 • Duke
  Duke16 napja

  majd mindjárt jól megsajnálom őket.

 • Vadasz Mate
  Vadasz Mate16 napja

  Az a baj, hogy a balaton Budapest után a második legkorruptabb hely az országban. Mindenhol a lehúzás a kihasználás megy. Nem tudom sajnálni ezeket a cégeket. A legtöbbjük megérdemli.

 • Zsolt Horvath
  Zsolt Horvath16 napja

  MOST AZ A BAJ, HOGY MAGASAK A BÉREK? Ja, most az a gond mi vörösök?

 • László
  László16 napja

  Nagy kár, hogy a riportban nem készítettek interjút a munkavállalókkal is, hátha kiderül Ők hogy látják a jelenlegi helyzetet, talán el is mondták volna milyen körülmények közé nem mennek havi nettó 400.000 Ft- ért sem.

 • László

  László

  14 napja

  Az hogy visszanyalt a fagyi, egyértelmű és ez Covid nélkül is bekövetkezett volna. Nagyon sok értékes kommenet olvastam. Ez fgyelmeztetés más szakágaknak is, hogy a modernkori rabszolgatartó társadalom nem tartató sokáig.

 • Imre Boczor

  Imre Boczor

  16 napja

  Ahogy sokan írják, "visszanyalt a fagyi". De a riporternek is!!! Azt gondolta, hogy csinál egy jó kis politikai, hergelős riportot! De a hozzászólások szerint "visszanyalt a fagyi" neki is!!!!!

 • Peter Josh
  Peter Josh16 napja

  Bejelentés teljes bérre,fizetett szabadság ...stb minden ami a munka törvénykönyve szerint elő van írva és tisztességes bér.Ami igen 160órára (nem pedig 240ó) 300-400 a normális.Minden kurva drága Magyarországon.Megélhetés...stb...Mit várnak.Nettó 200ért mennek majd 240órát melózni bejelentetlenül?

 • Peter Josh

  Peter Josh

  15 napja

  @Willy Vendéglátásban a 200 a minimum joforman....

 • Willy

  Willy

  15 napja

  átlag 176 óra egy hónap...

 • Roland Szabó
  Roland Szabó16 napja

  Nincs ember aki süsse?! 🤣🤣 Meg kéne normálisan fizetni az embert, ha már elszánta magát, hogy 12-14 órában 40+ fokban melózzon.. 450-500 alatt ilyen körülmények között be se vállalnám Ergo van pénz, van ember! Pénz beszél, kutya ugat✌️

 • HUNlac
  HUNlac16 napja

  De azért qrva drága nektek 1000-1500 forintért a lángos, igaz??? Ez kompenzálva lesz a jövőben az árak drasztikus növekedésével, szóval lehet köpködni, de jobb lesz beújítani a szocis hűtőtáskákat, mert vendégként viselkedni már online sem megy, nemhogy élőben…

 • HUNlac

  HUNlac

  16 napja

  Elmondom hogy tevődik össze az ára, amit kifizetsz egy büfében: Vannak az alapok (nyersanyag, rezsi, bér), és vannak most már a “plusszok”: képzetlen követelőző selejtes munkaerő, és a vendégként már legkevésbé sem viselkedő vendégek. Tudom le fognak köpni ezért, de mi generációk óta ebben dolgozunk. Nem is választott szakma, hanem családi elhivatottság! Mi mindig is két-kezi dolgoztunk, nem csak bejárunk a lóvéért. Mi érkezünk először és takarítás, kukázás stb után utolsónak távozunk! Rosszul csinálunk valamit? Igen! De miért? Mert a minőséget máshogy nem tudjuk fenntartani, és az embertömeg minden évben csak nő! Nagyobb elvárásokat támasztanak (minden azonnal és ugyanúgy mint tavaly meg előtte), mi meg 8 helyett most 4en vagyunk. Szóval igen! Egyre feszültebb ez a légkör! Mi nem csak szolgáltatunk, hanem termelünk is egyben. Szóval tényleg kényelmes lehet egy irodából akár este 10kor levetődni a partra, inni pár csapolt sört egy pár sült krumpli mellé szép kártyára, de aznap mi ott vagyunk a reggelinél is, meg majd másnap is… Azt akarom mondani, hogy úgy köpködjünk meg fintorogjunk a vendéglátósra, az árakra, vagy a 400 nettóra, hogy fogjunk meg egy hűtőtáskát és bojkottáljunk, úgy nem kellene, hogy fingunk nincs az egészről..!

 • Zoltán Szűcs

  Zoltán Szűcs

  16 napja

  Az, hogy a magyar átlag ember a köztudottan "nyugat-európai" színvonalú fizetéséből sajnál 1500 ft-ot egy lángosra, ennek mi köze a vendégként való viselkedéshez? Viszont, ha az árak drasztikusan emelkednek, akkor a vendéglátásban dolgozók nem fognak-e még annál is inkább magasabb béreket követelni, mint most?

 • Nourve
  Nourve16 napja

  Persze, hogy nem megy már a magyar ide baszki, nem veszik észre, hogy az alap MAGYAR étel MAGYAROKNAK 3000-4000 forint minimum? Nevetséges ez az egész.

 • chrsblgh01
  chrsblgh0117 napja

  Hát igen...A külföldi vendégekhez voltak igazítva az árak , aztán csodálkoznak hogy elszoknak a Balatontól a magyarok.Nem jöttek a külföldiek , jött a szopóroller...Sajnos kapzsik az önkormányzatok is.Ahogy látják van forgalom , egyből az egekbe emelik a bérleti díjakat is.Persze a magyar vendéglátóst sem kell félteni , ha nem emelnék a bérleti díjakat , ők akkor is addig tornásszák fel az árakat amíg lehet.Nem elég nekik a 3x-os ár.Gárdonyban a hétvégén 69 Ft-os fél literes Mizse ásványvizet 350-ért adták...

 • Molnar David
  Molnar David17 napja

  Szerinted,majd napi 14órában heti 6-7napban elmegy neked kenyér pénzért? Dolgozzál te annyiért. Inkább kimegy külföldre vagy bárhová ahol ennyi munkáért vagy kevesebbért sokkal faszább fizetést kap havonta a melós! Elvagytok ájulva. Dolgoztam vendéglátásban. Szerettem nagyon,de mashol azt a havi 300-350-et megkeresem napi 8 és 12 órában és bejelentve,plusz jutatás és bármikor kikérhetek szabadnapot. Nem rossz szájízel megyek be reggel dolgozni,hanem csinálom,mert találtam mást ami jobb. "Ganék vagytok tik,ne csipállak benszteket" Kb. Így lehet jellemezni ezt a szakmát SAJNOS mostanábban!

 • Így Aztán
  Így Aztán17 napja

  Winkler Robi süti a halat, biztos ,hogy elmegyek oda! Biztos van mellé saját főzésű serital is!😉

 • András Nagy
  András Nagy17 napja

  A helyzet az, hogy a Kinai Kommunista Part es a kormanykorok igy elfogjak foglalni a Balatont es a kornyeket. Nincs vendeg nincs melos akkor dobjak a ceget a magyar tulajok...Ki veszi meg? Kormanykorok es a Kinaiak...vmennyi kormanytevekenyseg COVI idoszak alatt ellehetetlenitette a magyar vallalkozasokat es embereket....mit lehet tenni? Normalis munkaszerzodeseket irjon a magyar vallalkozo azokat tartsa be. Ha nem a munkaszerzodes szerint jar el a vallalkozo akkor az onkormanyzati jegyzo dontson az ugyben 30 napon belul ne pedig a magyar birosag. Epul a Fundan egyetem es a kinai vallalkozok (kemek) szivesen ellesznek a balatonnal kinai etteremmel es kinai alkalmazottal ahol kutyahussal es cicahussal csalogatjak az ehes magyar vendegeket.

 • Tamás Weisz
  Tamás Weisz17 napja

  Csinald magadnak, ha nem tudsz 400 kiló nettót fizetni! Ez a kapitalizmus hülye gyerek....

 • Tamás Tóth-Bezerédi
  Tamás Tóth-Bezerédi17 napja

  Nem kell rabszolgatartònak lenni. Akinek van végzettsége, jó szakember már nincs itthon. A 4 òrás bejelentéssel 12-14 òrás muszakokkal.

 • Bence Gyula Hajas
  Bence Gyula Hajas17 napja

  Ez akkora hergelés! Gondoljunk már bele, 3 hónapos nyárért kapsz 1.200.000 Ft-ot. De az nem elég h egész évben élj. Más munka mellett meg nem fér bele h 3 hónapot strandon dolgozz. Egy megoldás van, a vállalkozó saját maga készíti és adja el a lángost. Ha pedig fel akar venni vkit, akkor számoljon azzal h az az ember nem csak 3 hónapig él.

 • Leon Ugynokseg
  Leon Ugynokseg17 napja

  990Ft/óra ennyire jön ki a havi 400ezer, mindennap 13óra munkával.

 • Menyhert Kakucs

  Menyhert Kakucs

  4 napja

  Majom biztonsági őr meg bámúlja a semmit netto 1100-ért 😂😂😂

 • white steel
  white steel17 napja

  Na most pofázzatok, hogy senki sem pótolhatatlan, el lehet menni. Csóró kóklerek. Nagy volt a pofátok most meg sir mindenki.

 • KamizZa
  KamizZa17 napja

  Lehet menni gyárba dolgozni,van hétvégéd és ki is fizetnek 8 órában

 • Dávid Kornél Tóth
  Dávid Kornél Tóth17 napja

  ezt párommal kiszámoltuk.... 5kilonál a 25munkanappal napi 12-14 1300ftra jött ki az órabér.... Ha bemész egy napi 8órába is ezt kapod óránkéntlegyen villanyszerelő vagy lakatos kezdésként( tapasztalat, nem hasracsapva) .... ja és oké hogy nettó de abejentésekről nem is beszéltünk.....

 • Ádám Nagy
  Ádám Nagy17 napja

  Ahhoz, hogy egyre kevesebb az ember a Balatonon a Németh Tamás féle chefek is hozzájárulnak. A felső, középosztályt akarják egyedül kiszolgálni, az átlagos melóst meg szarják telibe.

 • lászló fülöp
  lászló fülöp17 napja

  Annak idején szegény melódiákosokat hogy átverték.

 • jonathan pesht
  jonathan pesht17 napja

  Persze ez Problema, de talan szebb Problema mintha havi 150e -rt meloznanak. most az a helyzet, hogy 400e netto ert nem talalnak melost, persze megertem ez a helyzet biztosan nem jo nekik,

 • Máté Németh
  Máté Németh17 napja

  Nincs elég vendég, ezért árat emelünk. Micsoda brilliáns megoldás :) Most újra lehet gondolni, hogy jó ötlet-e, hogy "minimálra napi 8 órára bejelentelek, a többit feketén, de 7/7-et kéne dolgozni a szezon végéig" :) Meg ugye jó a futárnak a napi 4000 12 órára úgyis kap jattot :) Pincér is megkapja a 200at, mert a másik 200at kipótolja a jatt. Ha osztrák árakat kértek, tessék osztrák bért fizetni!

 • Péter Sárosi
  Péter Sárosi17 napja

  Kedves éttermes/vendéglős vállalkozók! Emlékeztek-e még arra , amikor 4-5-7 évvel ez előtt ha bármiért mert szólni egy alkalmazott , munkaruháért , emelésért , szabad hétvégéért , mit mondtatok ? Azt mondtátok , hogy nincs nem is volt és ha nem tetszik el lehet menni ! Hát elmentünk , mert ruppók voltatok , elmentünk mert 2 kézzel számoltátok a lét mikor mi 14 óra után ruhástul estünk az ágyba és elmentünk , mert a megbecsülés szikráját sem éreztük ! Most amikor mutató ujjal tologatjátok a 100 forintosokat mint bevételt , fel vagytok háborodva , hogy nincs munkaerő ? Amikor jól ment és érdek úgy kívánta , addig és úgy rendelkeztetek a munkaerővel amíg és ahogy kedvetek tartotta ! Most amikor szükség lenne akár pizza szakácsra akár csaposra , nincs ... azért nincs mert kinyomtátok a szemüket évekkel ezelőtt , most meg üres a malacpersely ! Főzessetek innentől anyukátokkal , gyerekeitekkel , kis családotokkal és éljetek meg úgy ahogy tudtok , mi , akiken felmásztatok , hasonlóképp teszünk , és nagy ívben kerülünk titeket!

 • Sam
  Sam18 napja

  Hazug kutyák, heti 7 napban napi 13-14 órában 50 fokban!! Alkalmazott zsarolja a munkáltatót? Masszőr lány még sörike!!!! Alig jön ki 1000 forintra óránként valakinek és cserébe 3 hónapig nem látja a családját meg ha környéken lakik is.

 • Slim Shady
  Slim Shady18 napja

  Nincs aki süsse a lángost? Akkor süsd magad :-)

 • László Botond
  László Botond18 napja

  400 ezer alatt szóba se álnak , mert közel 400 órát dolgoznak , a tisztességes bejelentést meg nem nagyon ismerik, távolról sem , a többiről nem is beszélve , tisztelet annak a kevés kivételnek akire nem vonatkozik az előző két állítás , a többi megérdemli ahogyan hozájuk viszonyulnak a munkavállalók , a hitványságnak ára van .

 • Balázs Zatykó
  Balázs Zatykó18 napja

  Jaaaaaa hogy normàlisan meg kéne fizetni az embert ??? Az màr nemjó.... 3-400.000 ??? 7-800.000 ezreket kéne keresnünk és akkor sem lennénk sehol....

 • Mycr0bi
  Mycr0bi18 napja

  Nem tudom, pincér és szakács ismerőseim nem éppen ilyen bőkezű fizetésekről meséltek... Na mind1.

 • Tamás Gerbár
  Tamás Gerbár18 napja

  Talán meg kéne fizetni rendesen a pincéreket szakácsokat , persze h nem mennek vissza, mert nem fix már a vendéglátás, hullámok hullám hátán jönnek, semmi se biztos, én is pincér voltam és inkább építőiparba dolgozok napi 20 ezerért ;) fixebb , egy étterem se tudja kifizetni ezt a pénzt , mert nekik a 15 ezer is versenyképes fizetés..... mikor már 65 forint 1 kifli :D

 • Nils Holgersson
  Nils Holgersson18 napja

  Csak a hulyek mennek a koszos Balatonra, mikor itt van egy kopesre a Szloven, Horvat tengerpart...arak megegyeznek kb, vmi olcsobb, vmi dragabb, de legalabb Tengernel van az ember. 🙋

 • László Endre Erdélyi
  László Endre Erdélyi18 napja

  Jövőre elmegyek a Balatonpartra és csak lángost fogok árulni! Napi 24 órában! 300 Ft alap+feltételként 50 Ft! Ha csak naponta 1000 db-ot adok el,az 350-400 Ft/nap! 30*400=1200000…! Hát bruttóban nem is olyan rossz! Egyharmad áron!

 • Willy

  Willy

  15 napja

  @Horog Karesz - Ne aggódj érte,az egész balatonon körben nincs 1000 vendég,szerencséje van ha egyet elad egy nap ...

 • Horog Karesz -

  Horog Karesz -

  15 napja

  Egy kész üzletember veszett el benned Laci. 😅 Amúgy akkor aludni sem fox ebben a hónapban?

 • Zoltán Szűcs

  Zoltán Szűcs

  16 napja

  Napi 1000 db-ot adsz el napi 350-400 ft/ nap? Lehet, hogy ennek újra neki kéne futni, mert nem teljesen világos, hogy mire akartál kijukadni :) Amúgy kicsit az az érzésem, hogy te nagyon-nagyot szerettél volna durrantani ezzel a hozzászólásoddal, amiről nehéz elképzelni, hogy te magad is komolyan gondoltad-e, vagy csak kicsit magas a véralkohol szinted :)

 • László Endre Erdélyi
  László Endre Erdélyi18 napja

  Most őszintén ahhoz a kibaszott lángoshoz mérünk mindent? Mennyibe kerül alapanyag áron egy db? Talán 50-100 Ft!

 • Péter Kulcsár
  Péter Kulcsár18 napja

  Poénkodik a tupírozott hajú, agyontetovált séfgeci, hogy heti 2 nap meló masszőrlányokkal, de majd nem lesz ilyen vicces fiú, ha neki sem marad embere. :'D Haverom svédeknél szakács, ő 36 ezer koronát keres havi 180 óra melóval, szóval erről ennyit.

 • Maimonides Benjamin
  Maimonides Benjamin18 napja

  A mindenki a foldesur, aki az olcso melosbol akar maganak mercit es villat venni. Ok panaszkodtak ezen az osszeallitason. Hanynom kell. Majd lesz langos suto, aki maganak dolgozik es nem egy vallalkozonak, aki protekcio miatt kaota meg a langosbodet. Hajra melos👍😂

 • Thomas
  Thomas18 napja

  Nem 900 forint lenne egy szaros lángos pucin es nem lofasz bérért dolgozni 12 orat mar elnezest a fogalmazasert

 • exedra selester
  exedra selester18 napja

  túl árazott szar= Balaton

 • Dr. Félesegyházi Zsuzsanna
  Dr. Félesegyházi Zsuzsanna18 napja

  heti 6-7 nappal napi 12-16 órában már nem is pénz az a 400.000ft

 • MrTeknics
  MrTeknics18 napja

  szeegények... Évek óta lehúzták a vendégeket, lehúzták a dolgozókat, majd most lehúzzák a rolót. Szegény, nem nyitja ki a lángosost , mert nincs aki dolgozzon helyette, pedig még helypénzt is kell fizetni. Régen azért jött ide a német mert olcsó volt és jó. Most, hogy már a németnek is van olcsóbb és jobb, a magyart ne is nagyon várjad, mert az még többször meggondolja, hogy odamenjen-e az 1500as lángosodra...

 • exedra selester
  exedra selester18 napja

  Valahogy nem szakad meg a szívem azokért a tulajokért akik rabszolga munkára kényszerítik az embereket.Valahogy nem tudom sajnálni azokat az étterem tulajokat akik havonta a minimálbér 30 szorosát teszik zsebre.Lehet kegyetlen vagyok.

 • exedra selester
  exedra selester18 napja

  Meg érdemlik,évekig kiszúrták a melósok szemét fillérekkel,ha nem tetszik 100 an állnak a helyedre dumát nyomatták.400 ezer,no de hány órát kell dolgozni? Napi 14 et,az 70 óra hetente,280 óra havonta,400 ezer osztva 280 nal az csupán 1400 zas órabér.

 • exedra selester
  exedra selester18 napja

  Télen meg ki szúrnák a szemüket húsz fillérrel,amely cég ennyit tud fizetni az szegény nem lehet,minden étterem tulajdonos játsza a mártírt,eddig az volt a baj hogy nem tudják megtartani az embereket,nincs forgalom,válság van,most meg ezen sírnak,

 • Máté Morvai
  Máté Morvai18 napja

  Ezek az álom nettó 350-400as fizuk valahogy sehol nincsennek hirdetve.

 • Christian Szilagyi
  Christian Szilagyi18 napja

  2006-ban amikor azok a bizonyos 60.000-,80.000 forintos netto bérek voltak fuldokoltak a munkaválalok a szegénységtöl addig a fönökök milliokban fürödtek. Hát el lehet menni ha nem tetszik hát elmentek mert 60.000-,80.000 forint 2006-ban csak 230€,és 307€ mert úgye 1€ csak 260 forint volt. HA MÁRT ELSZABTÁTOK AKKOR MÁRT SZABHATJÁTOK.😁😂🤣

 • Christian Szilagyi
  Christian Szilagyi18 napja

  Szerintem napi 12:00-órában azt mondják,hogy 400.000 forint azt a 12:00-órából lesz 14-óra azt lecsökken 300.000 forint nettora. Aki egyszer kimegy az igazi UNIO-ba és megélte a balkáni béreket és hozzá nyugati árakat és az igazi UNIO-ban napi 6-órában keres havi netto 1.000.000 forintot és a 6 óra az valóban 6-óra. 1992-ben beálltam gyermekként átmeneti segélyre 2000 forintot kaptam újpesten. 1992-ben 1 Liter super Benzin ára 70 forint. 100 DEM = 5000 forint (Német Márka). 1000 ATS = 7000 forint (Austria Schilling). 100 U$A $ = 7600 forint. 1000 ITL Olasz £ira 68 forint. 1992-ben átlag netto bér 15.000 forint. 1996-ban heti 5000 forintot kerestem. 1996-ban 100 DEM= 10.000 forint. 1000 ATS = 15.000 forint. A Magyarok 2/3-a létminimum közelében élt vagy az alatt meg a mentös sem tudta etetni a családját rendesen a szar magyar fizetesböl. 1997-ben heti 6000 forintot kerestem. 1999-ben a minimálbér napi 8-órában netto 22.500 forint azt kaptam netto 23.000 forintot. 2001-ben havi netto 40.000 forintot. 2006-ban márt az összes sulim költsége meghaladta a 600.000 forintot és akárhová mentem dolgozni csak szar 60.000 forint volt a sulim és 2000 forint kajajegyet kaptam az útolsó Magyar munkahelyemen a T-Com Hungary Soroksári uton Budapesten volt szintén netto 60.000 forintért. 100€ = 2006 = 26.000 forint. 60.000 HUF = 230€. Az orvos ismeröseim akik 6-évig ültek az egyetemen netto 80.000 forintot kerestek 2006-ban = 307€. Aki ezt végigcsinálta,hogy nyugati árak és balkáni bérek vagy jó 25-évig azok nem hiszem,hogy Budapesten szeretnének újra dolgozni azok maradnak 6-órások vagy 8-órások havi netto 1.000.000-,vagy 2.000.000 forintért ki mennyit válal be. Aki meg igazán jól csinálja az meg szintén nem fog felkelni mert napi 60.000 forintot megcsinál a telefonjával és ö fogja meghatározni,hogy mikor hova megy és mit csinál gondolom ennél nagyobb szabadság nem kell.😎

 • Tibor Gál
  Tibor Gál19 napja

  Mit képzel a szemét melós, hogy 300 nettóért nem hajlandó heti hét napot, napi 10-12 órát a tűzhely felett rohadni. Kapjatok már észbe. 300 nettó lófasz pénz. Még irodai munkáért is...

 • Nagy_Szilveszter
  Nagy_Szilveszter19 napja

  Ausztria gasztro. Az étterem bezárt, minden alkalmazott a zárás idejére 80%-os bért kapott 8 hónapig. Nyitás: Mindenki topon, megy az élet tovább. Hát ennyi. 😊

 • Menyhert Kakucs

  Menyhert Kakucs

  4 napja

  @Péter Kulcsár ez ütött 😆

 • Péter Kulcsár

  Péter Kulcsár

  18 napja

  Jó, de az a hanyatló nyugat.

 • ottó kovács
  ottó kovács19 napja

  Hogy is mondjam,erre ment ki ez az egész vìrusosdi... Nem jönnek a külföldiek??!! Persze hogy nem ... Àr èrtèk arány...

 • Attila Nagy
  Attila Nagy19 napja

  A Mai Munkavállalòknak Nincs az a Kevés-Munka Ami Ne Lenne Sok. És Nincs Az A Sok-Pénz Ami Ne Lenne Kevés. 2000 òta Dolgozok Egy helyen, Mindenkinek Meg Kell Fizetni A Tanulòpénzt. És azt a Munkáltató Fizeti, Amìg Valaki nem lesz Profi. Ha Pedig Profi Vagy ( Tényleg-Termelékeny ) Akkor Meg Fognak Fizetni. Csak Hát ugye Dolgozni kell alázattal meg nem a másikat lesni. Nálunk Nincs Nagy Elvándorlás, de aki jön Szart se tud. Csak Tátja a Száját meg Les hogy, mikor jön a pénz. Persze mindenki Tud-mindent ( panaszkodni ) amìg nem kell élesben bizonyìtani. Mert Dolgozni csak Forgalomban lehet megtanulni ( mint autòt vezetni ) Úgyhogy Ne Rinyáljatok Mert Minden Évben Oda-Vissza Rinyál Mindenki. UI: ( Egy Dolgozò. )

 • I'm a commenter
  I'm a commenter19 napja

  Gyártósoron heti 4x12 órában túlórának elszámolva a plusz óra, pótlékokkal, bónuszokkal, lakástámogatással stb.. el lehet érni a havi 280-300 ezer forintot vagy még talán egy kicsivel többet is. Klíma van, szünet is jár, sok munkakörhöz jóformán se gondolkodni nem kell, semmiféle végzettséget nem kérnek és még szabadságra is lehet menni. Körülbelül egy szakácsnak is ennyit ér a balatoni munkája ha fixen ugyanannyit dolgozna le hetente, mint egy dobozt hajtogató 8 osztályos hülyegyerek.

 • Dániel Kósa
  Dániel Kósa19 napja

  Már vártam a drága a balaton,vagy a hasonló videókat.... Velem gyertek el siófokra nézzük már meg ott mi van... :)

Következő